Aday öğretmen seminerleri ne zaman olacak?

Aday öğretmen seminerleri ne zaman olacak?

MEB aday öğretmen seminerleri ne zaman olacak?

 

10.12.2020 2520

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB'e yeni ataması yapılan öğretmenler,aday öğretmenlik seminerlerinin ne zaman yapılacağını merekle bekliyor.Bu konuda daha önce bakanlık yetkililerinin açıklamaları oldu. Bu açıklamaları ve adaylık öğretmenlik seminerlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili alınan bilgilere bir göz atalım.

Bilindiği üzere koronavirüs salgın döneminde bazı eğitimler ve seminerler. Adaylık eğitimininde online olup olmayacağı merak konusuydu.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı aday öğretmen eğitimi ve AKS ile ilgili EBA üzerinden şunları söylemişti.

"Adaylık eğitimini 3 fazda iyileştirmeye karar verdik ilk fazımızı tamamladık.Önümüzdeki hafta adaylık eğitimine ilişkin tamamen çevrim içi yeni bir safhaya geçiyoruz.Biz istedikki öğretmenlerimizin öğretmenliğe ilişkin hem hazırbulunuşluklarını hem atandıkları MEB camiasının işleyişini daha iyi öğrenmelerini daha iyi kavramalarını ve bu mesleğe ilişkin bilgi ve becerileri seçmeli destekleyelim diye çalışmalar başlattık mesleki gelişim programımızın bir kısmını adaylık eğitimi içerisine dercettik. 2. fazda ise aday öğretmenlere ilişkin şuandaki sistemi iyileştirmeye yönelik çalışmalar var ve son aşamada ise adaylık kaldırma sınavına ilişkin yeni bir iyileştirme paketinigündemimize aldık ve çalışmaları başlattık." diye açıklamalarda bulunmuştu.