Dijital okuryazarlık öğretmen kılavuzu

Dijital okuryazarlık öğretmen kılavuzu

Dijital okuryazarlık; dijital hayata katılmak, dijital bir toplumda yaşamak,öğrenmek ve çalışmak içinihtiyaç duyulan bilgi,beceri ve tutum setidir.

20.12.2020 7723

Teknoloji gençlerin hayatlarında da gittikçe artan önemli bir role sahiptir. Bilgi ve enformasyon çağında günümüz gençleri medyaya istedikleri zamanda ve her yerde erişmeye alıştıkları interaktif bir dijital kültürde yaşamaktadırlar. Gençlerin görünüşte çaba harcamadan medya aracılığıyla etkileşimde bulunmaları "dijital yerliler" olarak anılmalarının nedeni olmuştur.

  Dijital yerliler olarak tanımlanan gençlerin doğar doğmaz sanal ortam ile uyum içerisindeoldukları düşünülmekte ve onların bu bağları doğal karşılanmaktadır. 2 Ancak bu durum günümüz gençleri ile ilgili var olan potansiyel bir sorunu maskelemektedir. Gençler internet teknolojilerini kullanmayı ne kadar benimsemiş olsalar da ve teknolojiyi kullanma becerileri yetişkinlere göre daha hızlı gelişmiş olsa da uygun bir rehberlik olmadan bilgi iletişim teknolojilerinin (BİT) amatör kullanıcıları olarak kalmaya devam etmektedirler. Bu durum tam anlamıyla dijital okuryazar olmayan, ancak siber uzaya derinlemesine dalmış genç bir neslin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu yüzden, gençlerin teknolojiyi kullanmak için ihtiyaç duyulan tüm bilgi, beceri ve anlayışa otomatik olarak sahip olduklarını varsaymak doğru değildir. Gençlerin dijital kültürde uygun bir şekilde gelişme göstermeleri için doğru bir şekilde desteklenmeleri gerekmektedir.

Tüm öğretmenlerimize duyurulur...


Dijital okuryazarlık öğretmen kılavuzu kitabını indirmek veya incelemek için TIKLAYINIZ.