"İl/İlçe milli eğitim müdürlüklerinin yetkisi dahilinde, okul öncesinde uzaktan eğitim yapılabilecek"-Resmi Yazı

28.11.2020 3789

Milli Eğitim Bakanlığı 27 Kasım 2020 tarihli yayımladığı resmi yazı ile okul öncesi eğitimde de uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. Resmi yazıyı haberimizin alt kısmına bulabileceksiniz. İşte okul öncesinin durumu ile ilgili okullara gönderilen o resmi yazı:

OKUL ÖNCESİNDE DE UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLİYOR

İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yetkisi dahilinde salgının seyrine göre okul öncesinde uzaktan eğitim yapılabilecek.

Bu süreçte öğretmenlerimiz de herhangi bir ek ders ücreti mağduriyeti yaşamayacaklar.

-Çocukların eğitim etkinliklerinden bir yetişkin desteğine ihtiyaç duymaları ve ekran karşısında uzun süre kalmanın onların gelişimlerine olumsuz etkilieri de düşünülerek okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocukların öğretmen rehberliğinde yüz yüze eğitime devam etmeleri öncelikle tercih edilmektedir. Ancak covid-19 salgının seyri ve diğer nedenlere okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim yapılamaması halinde bu eğitim kademesine özgü olacak şekilde uzaktan eğitim yönteminin belirlenmesine ihtiyaç duyulmuştur.

28-11-2020