Kademeli Normalleşme Sürecinin Tüm Detayları

Kademeli Normalleşme Sürecinin Tüm Detayları Paylaşıldı...

17.05.2021 1108

İşte 17 Mayıs tarihinden itibaren uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin tüm detayları:

17 Mayıs-1 Haziran arasında, kahvehane, çay bahçesi, sinema salonu, halı saha, internet kafe, yüzme havuzu ve spor salonları kapalı kalmaya devam edecek.

Pazar yerleri hafta içi 07.00-19.00 arasında açık olacak, hafta sonları ise pazar yeri kurulmayacak.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altındakilerin şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına müsaade edilmeyecek.

Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi ve çocukevleri gibi yerlerdeki ziyaretçi kısıtlaması 1 Haziran'a kadar sürecek.

Evlendirme işlemleri yapılabilecek, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinlikler düzenlenemeyecek.

Kreşler ve anaokulları, 17 Mayıs-1 Haziran 2021 arasında uygulanacak kademeli normalleşme döneminde faaliyetlerine devam edebilecek.

MEB: "Okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek."

MEB: "Okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021'e kadar uzaktan eğitime devam edilecek."

Yeme içme yerleri hafta içi 07:00-20:00 arasında gel-al ve paket servis, 20:00-24:00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek

18 yaş altı çocuklar için sokağa çıkma yasağı bulunmuyor.

Marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışındaki ürünlerin satışına, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında da izin verilmeyecek.

Berber, kuaför ve güzellik merkezleri 17 Mayıs tarihinden itibaren hafta içi 07:00-20:00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.