Öğretmenlere 'Canlı Ders Kontrol Listesi' Gönderildi

Milli Eğitim Bakanımız Sn Ziya SELÇUK, öğretmenlere sms göndererek 'Canlı Ders Kontrol Listesi' nin duyurusunu yaptı.

02.12.2020 2220

Milli Eğitim Bakanımız Sn Ziya SELÇUK, öğretmenlere 'Canlı Ders Kontrol Listesi' ini sms olarak gönderdi. Canlı dersler bu kriterlere göre işlenecek. İşte kontrol listesi ve listede yer alan maddeler....

Canlı ders kontrol listesiniz incelemek ve indirmek için tıklayınız

Ders içerik planımı yaptım.

Dersten önce öğrencilerime ön hazırlık materyalleri gönderdim

Dersimin başında öğrencilerimi işlenenecekders/konu hakkında bilgilendirdim.

Öğrencilerimin canlı derste yapacağı etkinlikleri; dinleme, cevap verme, not alma, hareket etme ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarladım.

Öğrencilerime sunduğum içerikleri sade ve anlaşılır şekilde düzenledim.

Dersim için dikkat çekici ve okunabilir resim, fotoğraf, yazı vb. dijital araçlar hazırladım ve kullandım.

Kullandığım dijital araçların ses ve görüntü kalitesini ders öncesinde kontrol ettim.

Dersimde yaşanabilecek bir kesinti ya da sorun durumu için alternatif ders planlamamı yaptım.

Ders sırasında öğrencilerimin derse etkin katılımını, derste işlenen konu hakkında tartışma yapmalarını sağladım.

Dersimin sonunda dersin genel özetlemesini yaptım ve öğrencilerime derste işlenen konuyla ilgili görevler verdim.

02-12-2020