Öğretmenlere ve Okul Yöneticilerine Kolaylık Sağlayacak

Öğretmenlere ve Okul Yöneticilerine Kolaylık Sağlayacak "MEB Ajanda Uygulaması" Kullanım Kılavuzu Görsel Anlatım

04.12.2020 2241

MEB Ajanda Kullanım Kılavuzu Görsel Anlatım... Kurum dışındaki bilgisayarlardan;

- DYS,

- MEBBİS (kurum dışından erişilemeyen ekranlar),

- e-Okul (kurum dışından erişilemeyen ekranlar), uygulamalarına güvenli ve kısıtlamasız bir şekilde erişebilmek için MEB Ajanda uygulamasını kurmanız gerekmektedir.

MEB Ajanda Kullanım Kılavuzu

1- Telefonunuz da daha önceden MEB Anahtar yüklü ise Google Play ve Apple AppStore uygulamasından uygulamayı güncelleyiniz.

2- MEB Anahtar uygulamasının ismi MEB Ajanda olarak değiştiği için Google Play Store veya Apple AppStore' da MEB Ajanda olarak gözükecektir.

3- Telefonunuz da MEB Anahtar yüklü değil ise Google Play Store veya Apple AppStore üzerinden MEB Ajanda uygulamasını yükleyiniz.

4- Bilgisayarınız da https://mebbis.meb.gov.tr adresine giriniz.

5- MEBBİS' e giriş yaptıktan sonra TC Kimlik Numaralı kullanıcınızı seçiniz.

6- Menüden Kişisel Bilgiler Modülünü seçiniz.

7- Modül menüsünden Uygulama Şifreleri ekranını seçiniz.

8- Ekranda MEB Ajanda satırı yanında bulunan Şifre Üret yazısına tıklayınız.

9- MEB Ajanda satırında Uygulama Şifresi bölümünde oluşan şifre ile uygulamaya giriş yapacaksınız.

10- Telefonunuz da MEB ajanda uygulamasını açınız.

11- Tanıtım sayfalarından sonra Devam Et düğmesine tıklayınız.

12- Uygulamaya giriş yapmak için TC Kimlik Numaranızı ve MEBBİS' de oluşturmuş olduğunuz Uygulama Şifresini giriniz ve Giriş Yap düğmesine tıklayınız.

13- Uygulamaya giriş yaptığınız zaman yandaki görüntü gelecektir.

AJANDA KULLANIM KILAVUZU DETAYLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ